.: Informace      .: Rezervace      .: Vyšlo v tisku      .: Mapka      .: Foto      

Hospodářské noviny - Miroslav Ševčík

U Urbana v Mikulově nabízejí stejnojmenné víno ....... Jídelní lístek je velmi obsáhlý, specialitou kuchyně je nakládané vařeno ovarové koleno dle místního receptu, které se podává na prkýnku. Velmi zajímavě to vypadá a ta vůně … V tomto případě působí Pavlovův reflex na 100 procent .......

Časopis – Story

Slovy Radka Johna ....... objevil jsem taky dvě skvělé restaurace mimo Prahu. V Mikulově u svatého Urbana mají nelepší biftek z českého masa, jaký jsem v republice jedl ........

Hospodářské noviny - IN - č.4, ročník 2, 22.01.2003

Urbánkovi u Svatého Urbana ........ V kuchyni vsadili na klasiku, jako je pečené či vařené vepřové kolen, marinovaná vepřová žebírka, kachny, husy atd.  Ovšem šéfkuchař Miroslav Černota dovede pochopitelně připravit i kaloricky méně vydatná, avšak chuťově zajímavá jídla včetně mezinárodní kuchyně. Například jeho šneci po burgundsku jsou skutečně vynikají a jejich milovníci, kteří si myslí, že jsou zhýčkáni pražskými špičkovými restauranty, rozhodně nebudou litovat, když si je v tomto městě vínu zasvěceném dají .........

Časopis Víno Revue - 4/2002

Svátek sv. Urbana patrona vinařů ........ Jen těžko se hledá v českých a moravských vinařských oblastech socha či podobizna světce, který by měl být vinařům ze všech svatých ten nejbližší – sv. Urbana. Nakonec jsme jej objevili dokonce v trojím provedení (lidová plastika. sv. Urbana jako papež a krásná dřevořezba na čele sudu) na místě, které nám doporučili vinaři s širokého okolí Mikulova. Vždyť kde jinde hledat sv. Urbana než u rodiny Urbánků a v jejich mikulovské vinárně U sv. Urbana! ........